Jumping Horses
Springpaarden

 Sabette & nakomelingen... 

van A(Alban) tot Z(Zeppe Z)

Sabette

Sabette is een (prestatie) schimmelmerrie van Voltaire uit Mabette, een ster / preferent merrie van Cantus x Latus II x Romantiker x Albrant, gefokt door Anneke Noordhof-Nieborg uit Kropswolde. Deze relatief jonge holsteiner stam 6946 heeft inmiddels uitstekende resultaten geboekt in fokkerij en sport. Van Mabette hebben twee zonen deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek bij het KWPN; Tod Head (Elmshorn) en Quickstep Z (Quinar). Tod Head is onder de naam Twister uitgebracht in de klasse Z1 (dressuur) en Quickstep, inmiddels omgedoopt als Jaleed loopt inmiddels internationaal onder de Egyptenaar Diaa Amr Beshir. Rabette, een volle zus van Sabette, is door Rosemarie Res uitgebracht in Eventing en heeft de punten voor de klasse Z behaald. Ook uit de fokkerij van Quality Stud uit België komen succesvolle paarden uit stam 6946 zoals Florian de la Vie (Berlin x Coriano x Cantus x Latus II), reservekampioen en goedgekeurd in Oldenburg en die nu door het leven gaat als Bazooka de Hus en Berline de la Vie, een volle zus van Florian, die tijdens de IBOP in Roosendaal in 2010 de hoogste score wist te behalen. 

Alban (Cavalier x Voltaire)

Alban de Sabette is een jonge Cavalier uit Sabette. Eric van der Vleuten heeft Alban op 4 jarige leeftijd gekocht. Alban is tijdens de Dutch Sport Horse Sales 2010 naar Canada verkocht voor Euro 120.000,-. In mei 2013 won Alban zijn eerste GP op Spruce Meadows. Daarna heeft Alban onder Pieter Keunen aansprekende resultaten behaald op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo en tevens in meerdere Grote Prijzen. Carli de Sabette (Ustinov x Voltaire)

Carli de Sabette is een jonge Ustinov uit Sabette. Carli heeft op 14 januari 2011 tijdens de IBOP een puntentotaal van 78,5 behaald waardoor zij definitief keur is verklaard. Carli heeft diverse succesvolle parcoursen gelopen onder Aniek Diks. Op dit moment is Carli de Sabette in eigendom van Kathy Coors (KC Sports LCC) en wordt ze succesvol uitgebracht door Glee White.


 

Didi de Sabette (Carolus II x Voltaire)

Didi de Sabette is een jonge Carolus II uit Sabette. Tijdens een presentatie van Jac Remijnse werden voor Sabette drie interessante opties voorgesteld, één daarvan was Carolus II. Didi is een bloederige schimmel, voldoende maat. Een 'Levisto Z', maar dan in een merrie-uitvoering. Didi werd uitgebracht door Bente Kuipers in de klasse Z maar wordt vanaf heden ingezet als fokmerrie. Didi de Sabette is inmiddels 'Elite' sport-springen en heeft in 2018 een hengstveulen van Untouchable op de wereld gezet.   

Elian de Sabette (Ustinov x Voltaire)

Elian de Sabette is een volle broer van Carli en is op 5 november 2012 verkocht aan Loulouah B.K. Alfaisal (Saoedi Arabië) en in de lente 2016 verkocht naar Engeland. Op dit moment wordt Elian (omgedoopt tot Spike) uitgebracht door William Maxwell van WM Showjumping.   


Floyd de Sabette (Wembley x Voltaire)

Floyd de Sabette is een jonge Wembley (Cassini I x Lucky Lionell). Omdat destijds Aniek Diks de hengst Wembley uitbracht tot op nationaal niveau is de keuze op Wembley gevallen. Een juiste keuze omdat het Capitol bloed uitstekend matcht met Cantus (Caletto) en Latus II (Landgraf). Floyd is nadat hij overtuigde in de finale van de jonge paardencompetitie in Ermelo in 2014 verkocht naar Mexico.Zeppe de Sabette Z (Zandor Z x Voltaire)

De jongste, en helaas de laatste, telg in de familie, op 3 april 2013 geboren, is Zeppe de Sabette Z. Een hengstveulen van Zandor Z. Zeppe Z is tijdens de Zangersheide Quality Auction in 2013 verkocht aan Stal van 't Gehucht, van de familie Schouterden, in Maaseik, België. Ongetwijfeld de opvolger van Babouche van 't Gehucht.