Consultancy & Interim Management
Change is the only Constant 

Wie ben ik?

Op 24 maart 1966 geboren in Veghel, opgegroeid in Nistelrode en sinds 1996 woonachtig in Uden. Na mijn studie Beleids- & Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg ben ik begonnen bij Baxter, een Amerikaanse multinational en producent van medische hulpmiddelen. Naast het opzetten van het auditprogramma, keek ik bij het uitvoeren van de leveranciersaudits niet alleen of deze voldeden aan de gestelde kwaliteitseisen maar ook naar de efficiency van de processen. En op mijn vraag naar de werkwijze was het standaard antwoord 'dat doen we al jaren zo'

Dit laatste zie ik nu nog dagelijks terug in de bedrijfsvoering op alle afdelingen. Vastgeroest in oude werkwijzen, soms zelfs weerstand om te veranderen. Of niet de noodzaak zien om te veranderen en/of een management wat de discussie niet aangaat met haar werknemers. Terwijl het management weet dat er iets moet gebeuren om de concurrentie voor te blijven of het hoofd te kunnen bieden. 

Mijn studies en werkervaring hebben mij gevormd tot de ervaren, veelzijdige, no-nonsense manager van nu. Een manager die zijn kennis en analytische vaardigheden combineert met ‘gezond boerenverstand’. Een manager die enthousiast wordt om processen binnen organisaties  te (re-)organiseren en te verbeteren. Niet alleen met advies maar ook door te ondersteunen bij de uitvoering en daarna de verandering te borgen binnen de organisatie. 

Ook weet ik dat het belangrijk is, zeker in een krappe arbeidsmarkt, om goede medewerkers tevreden te houden. Tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Tevreden klanten zorgen daarna voor meer omzet. Ondanks het feit dat de interim manager een buitenstaander is, kent hij het belang om de juiste mensen te 'binden en te boeien' voor de organisatie. Naast het uitvoeren van de opdracht vind ik het belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Dit is belangrijk voor het borgen van het in gang gezette veranderingsproces. Hierin speel ik graag een actieve rol als coach en/of facilitator.


Wat heb ik gedaan?

In de afgelopen 25 jaar heb ik ervaring opgedaan binnen diverse branches; medisch, importeur/groothandel en IT. En daarin gewerkt voor diverse klanten; van ziekenhuizen en schilders- & afbouwbedrijven tot (semi-)overheid, woningcorporaties en productie- en retailorganisaties.    


 • Opzetten van HR beleid
 • Opzetten offertraject met prijsbeleid
 • Verhogen van efficiency, facturable uren, van consultants, trainers en projectleiders
 • Verhogen van klantentevredenheid door veranderingen bij Customer Service
 • Opzetten partnermanagement voor integratie software en daarmee vergroten van de (overheids-)markt
 • Realisatie van transitie on-premise software naar de Cloud
 • Inrichten van een compleet nieuwe ICT omgeving (infrastructuur en programmatuur)
 • (Re)organisatie van administratieve en logistieke processen
 • Opzetten en uitvoeren van interne en externe auditprogramma's (kwaliteit) 
 • Management Review Rapporten opgesteld en bewustwording vergroot onder medewerkers
 • Implementatie ISO 9001 en ISO 14001